ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
bioslide
 

Λίγα λόγια...

Να σου πω και λίγα λόγια, για μένα.

Καταρχήν δε θα σου πω πως όταν γεννήθηκα αντί να κλάψω τραγούδησα! Σε πληροφορώ ότι έκλαψα και μάλιστα πολύ από ότι μου είπανε! Όταν σταμάτησα να κλαίω άρχισα να τρώω, να κοιμάμαι και να..λερώνω την πάνα μου όπως τα περισσότερα μωράκια. Όλα αυτά έγιναν στον Πειραιά, στην Καλλίπολη, αφού είχαν έρθει οι παππούδες μου απ’την Κάρπαθο. Ναι ναι είμαι νησιώτης στην καταγωγή και μάλιστα από τις Πυλές Καρπάθου. Μη με ρωτήσεις κι εσύ που είναι η Κάρπαθος! Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου! Παρεπιπτόντως είναι και το πιο όμορφο!!! Όπου κάθε φορά που το επισκέπτομαι (σχεδόν κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια, για διακοπές αλλά και για εργασία), περνάω τόσο ωραία που σκέφτομαι πότε θα πάω να μείνω μόνιμα! Αν και η τελευταία χρονιά με έκανε να αναθεωρήσω τις απόψεις μου!

Από εκεί και πέρα..

Αφού μεγάλωσα και πήγα σχολείο, αποφάσισα να πάω και πανεπιστήμιο. Ε, πως;! Αμέ! Βρίσκομαι λοιπόν στο 4ο έτος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών...τα τελευταία 12 χρόνια! Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Ομολογώ βέβαια ότι το έχω μετανιώσει κι ότι σκοπεύω κάποια στιγμή να το τελειώσω ή να κάνω ότι καλύτερο τέλοσπάντων μπορώ. Άρα, δεν είμαι απόφοιτος! Είμαι όμως τελείως τελειόφοιτος του τμήματος!

Τις στρατιωτικές μου «σπουδές» τις έχω τελειώσει και μάλιστα στο Διδυμότειχο στο Λαγό και παραδόξως νιώθω περήφανος για αυτό (όταν βέβαια στο Κέντρο στη Θήβα έμαθα που θα πάω έπαθα ένα μικρό καρδιακό επεισόδιο αλλά με το καιρό και με πολλά σουβλάκια το ξεπέρασα). Χαιρετίσματα στους πρώην, νυν και μέλλοντες της 129 Α/Κ ΜΜΠυροβολικού !!!

Έχω κι ένα πτυχίο Lower (First Certificate in English of University of Cambridge) έτσι για να λέω ότι έμαθα αγγλικά! Ότι καταλαβαίνω, καταλαβαίνω...αρκετά. Τώρα το να μιλήσω…χμ δυσκολεύομαι λίγο αλλά η δουλειά στα μπαρ στα νησιά ανάγκαζε κάθε φορά τη γλώσσα μου να «λυθεί»! Αν μπορούσα ας έκανα κι αλλιώς! Τώρα σκέφτομαι και για Proficiency!

Ναι λοιπόν,

έχω δουλέψει barman, σερβιτόρος, βοηθός, λατζιέρης σε διάφορα μπαράκια του Πειραιά, της Αθήνας και της Καρπάθου για 10 περίπου χρόνια! Δύσκολες σπουδές αλλά περάσαμε και καλά! Έχω «σπουδάσει» και σε άλλα «τμήματα» της νύχτας αλλά και της μέρας που όμως βαριέμαι να τα γράψω όλα. Δε με παρεξηγείς ε?

Βέβαια έχω ασχοληθεί και λίγο με την τηλεόραση! Ε ναιαιαιαι… Κάθε καλλιτέχνης που «σέβεται» τον εαυτό του, οφείλει κάποιες εμφανίσεις στο γυαλί ως… οτιδήποτε. Εγώ τις έκανα ως ηθοποιός και κομπάρσος σε διάφορες σειρές και εκπομπές με τον Γιάννη Ζουγανέλη αλλά και τελευταία με την Σεμίνα Διγενή ως τραγουδιστής και…κομπάρσος πάλι. Αναλυτικότερα στη συνέχεια της ιστοσελίδας μου η μάλλον...αρκετά ανέφερα!

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου ήταν και ο αθλητισμός. Ενόργανη, κολύμβηση, πολεμικές τέχνες και βέβαια…ποδόσφαιρο! Πολύ ποδόσφαιρο! Ξεκίνησα από μια ερασιτεχνική ομάδα του Πειραιά στο πρωτάθλημα του Πειραιά, έφτασα σε μια ερασιτεχνική ομάδα στο Πέραμα και κατέληξα σε μια ερασιτεχνική ομάδα του Πειραιά! Απέκτησα 3 διαστρέμματα στο αριστερό μου αστράγαλο, 2 στο δεξί, μια κάκωση στο γόνατο, μια θλάση θωρακικού μυός στο στήθος, πολλούς επαίνους και πολλές ιστορίες να διηγούμαι μαζί με τα φανταρίστικα βέβαια!

Σε πιο παλιά βιογραφικά έγραφα:

"Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω μαζί με μια φίλη τη Βικτώρια (καταπληκτική τραγουδίστρια) ένα Interet Gaming Station, το Pl@net Gameworld. Τώρα βέβαια πως καταλήξαμε εκεί ένας Θεός ξέρει! Από τραγούδι, στο Internet Cafe. Όπως και να χει όμως έμαθα πολλά αυτά τα 4 χρόνια πάνω σε διάφορα θέματα. Και δυσάρεστα και ευχάριστα… Ευτυχώς πάντως που πάει καλά ώστε να "πιάσει" τα λεφτά του όταν…θα το πουλήσω!" Ε λοιπόν σας πληροφορώ ότι το πουλήσαμε κι ότι δεν έπιασε και τα λεφτά του! Αλλά ένα βάρος έφυγε από πάνω μου κι ευχαριστώ τον Θεό για αυτό!

Και ερχόμαστε επιτέλους στο λόγο για τον οποίο άρχισα να φτιάχνω αυτό το site! Ο οποίος παρεμπιπτόντως αρχίζει να χάνεται σιγά σιγά...

Με το τραγούδι λοιπόν,

λίγο...σοβαρότερα ασχολούμαι τα τελευταία δέκα χρόνια. Με την κιθάρα μου ασχολούμαι πέντε χρόνια παραπάνω. Ε τι να κάνω, αφού έτσι ξεκίνησα!

Κατά τα άλλα,

έχω σπουδάσει Φωνητική – Μουσική – Σκηνική Παρουσία – Χορό - Studio. (δε ξέρω τι θυμάμαι από όλα αυτά) Αναλυτικότερα έχω κάνει μαθήματα:

 • "Τεχνική Φωνητική Τοποθέτηση" με την κ. Julie Massino και τους συνεργάτες της,
 • "Μαθήματα φωνητικής με την Σοφία Βόσσου,
 • "Personality Plus" με την Τερέζα,
 • "Μαθήματα χορού" με τον κ. Chuck Foster,
 • "Ακουστική Αγωγή – Θεωρία Μουσικής" με τον κ. ∆ημήτρη Πυργιώτη,
 • "Βασικές Αρχές Παραγωγής ∆ισκογραφίας" με τον κ. Νάσο Βύνιο,
 • “Τεχνικές Φωνητικής Παραγωγής" με την κ. Εμ.Μα Couros,
 • “Τεχνικές Σκηνικής Παρουσίας/Ερμηνείας (Υποκριτικής)" με την κ. Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη,
 • "Εκφραστική Κίνηση" με την κ. Λέτα Αμπαζή,
 • σεμινάρια "Στιχουργικής" με την κ.Εύη ∆ρούτσα,
 • σεμινάρια "Παραγωγής ∆ισκογραφίας" με τον κ.Αντώνη Γούναρη.

Επίσης έχω παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους Μουσικούς Παραγωγούς, Καλλιτέχνες και ∆ημοσιογράφους όπως Ηλίας Μπενέτος, Αντώνης Γούναρης, Μάκης Πουνέντης, Εύη ∆ρούτσα, Πασχάλης Τερζής,Τάκης Ζαχαράτος, Γιώργος Τσαλίκης, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Θέμος Αναστασιάδης.

Δισκογραφικά δεν έχω κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Κάποιες συμμετοχές με φωνητικά σε δουλειές του αγαπημένου Γιάννη Ζουγανέλη και μια σύμμετοχή με τρία τραγούδια σε μια παραγωγή πάλι του φίλου Γιάννη! Για όλα αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες θα διαβάσετε στη συνέχεια της ιστοσελίδας μου!

Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα

με βρίσκει να ετοιμάζω τη πρώτη δισκογραφική μου δουλειά με πολύ κόπο αλλά και καλή διάθεση! Το βήμα αυτό θα το έκανα έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή. Ισως αργότερα βέβαια, αλλά σίγουρα θα έκανα μια δικιά μου παραγωγή, ώστε να πάρουν «σάρκα και οστά» διάφορα τραγούδια που κατά καιρούς έγραφα και τα άκουγαν φίλοι και γνωστοί, σε κάποια παρέα αρχικά και αργότερα σε κάποιες live εμφανίσεις. Δε θα ασχολιόμουν βέβαια με τη διανομή του CD. Απλά θα τα χάριζα σε φίλους αγαπημένους και καλούς γνωστούς και θα έκανα το κέφι μου βρε αδερφέ! Ήρθε όμως μια ευκαιρία που γέννησε μια ελπίδα κι αποφάσισα να ξεκινήσω! Ελπίζω κάποια στιγμή να «φτάσω»!

Η προηγούμενη παράγραφος ίσχυε μέχρι πριν λίγο καιρό, αλλά πλέον δεν έχει λογο ύπαρξης! Θα την έσβηνα αλλά την αφήνω για να θυμάμαι πόσοι με κοροΐδεψαν και πόσοι με έκλεψαν αλλά πάνω από όλα να θυμάμαι πόσο βλάκας ήμουνα!!!

Άντε βρε παιδάκι μου δε βαρέθηκες να διαβάζεις; Δες λίγο και το υπόλοιπο site αν θες και κάνε κάτι πιο εποικοδομητικό μετά! Πήγαινε για κανένα καφέ ας πούμε!

Σε ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου και εύχομαι να «Άξιζε» τον κόπο!

Φιλιά και καλή συνέχεια.

Επικοινωνία

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ελλάδα
Πειραιάς, Καλλίπολη 89113

Copyright © 2013 Γιάννης Χαλκιάς † Yiannis Chalkias Official Site.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.